Я изЧЕЗнете!

април 1, 2009

Не зная, дали съименникът ми по фамилия (не сме роднини) Яне разполага със сериозни доказателства за далаверите, които периодично огласява. Не съм сигурен, че маркираните от него мушмороци ще получат справедливо възмездие. Не виждам правосъдната ни система да се е задействала ефективно и строги магистрати да са притиснали крадльовците в ъгъла на полагащата им се по право килия. В едно обаче му вярвам безрезервно и мисля, че е крайно време да наръсим електрохлебарките с ДДТ. Убеден съм в това въз основа на личния си потребителски опит.

Откак в Западна България енергоразпределителната система премина в ръцете на братята чехи, ние, столичани си припомнихме зората на прехода и вълнуващите по онова време дискотечни ефекти. През последните няколко месеца токът в къщи спира многократно, хаотично и за различни периоди от време. Независимо от това сметките идват редовно, а изравняванията са все по-тревожни за консуматора. В други части на България потребители се оплакват от намалено или увеличено напрежение в мрежата и повредени вследствие на това електроуреди.

Никога не съм бил евроскептик, но напоследък започвам да примигвам тревожно, когато науча, че някоя централноевропейска фирма проявава интерес към даден отрасъл в упоената ни икономика. Особено, ако този отрасъл има отношение към всекидневния ми бит. Опитът, който натрупахме със “Софийска вода”, БТК, ЧЕЗ и разни други е меко казано тревожен. А в навечерието на сериозната криза – симптоматичен. Ние, обикновените данъкоплатци и потребители на комунални услуги ще се превърнем в храна за старите капиталистически или младите постсоциалистически европейски акули. Особено в контекста на уморена от безхаберието ни Европа.

В този момент се питам, какво прави европейската ни комисарка, която би трябвало да е ангел-пазител на интересите на потребителите. Защо тя, авторитетната европейска чиновничка не дръпне ушите на разпищолилите се чехи, австрийци и други електроразпределителни безхаберници? Защо Шушулов, Димитров и разни други отговорни другари допускат бившите къмпингджии от Южното Черноморие да контролират шалтера на нашия бит?

И не ме питайте, за кого ще гласувам. Ще гласувам за онзи, който прекрати това безобразие. Както и безобразието с Пощенска банка, която пази данните на клиентите, които са се издължили и са прекратили отношенията си с нея, за да може след време отново да им вдигне кръвното и ако мине номерът, да гепи нещо допълнително. Я изчезнете!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: